Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ούτε τώρα

Την ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα έχασε ο ΑΡΗΣ ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με την Skoda Ξάνθη, με 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Τσιώλη είχαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ, η νευρικότητα όμως και κάποια λάθη δεν τους επέτρεψαν να το καταφέρουν. Επικίνδυνη ήταν και η Ξάνθη με τον Βελλίδη να σώζει ουκ ολίγες φορές την εστία της ομάδας του.


Ο ΑΡΗΣ μπήκε ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο τρίτο λεπτό. Γιάκομπ και Καπετάνος έπαιξαν το ένα-δύο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον τελευταίο να βγαίνει μπροστά από τον Βιβιάνι, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά από τα δοκάρια του Βιβιάνι.

Στο 7’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καστίγιο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Λαζαρίδη να μην προλαβαίνει από κοντά να την στείλει στα δίχτυα.

Η Ξάνθη, εκμεταλλευόμενη την νευρικότητα των παικτών του ΑΡΗ, άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να ισορροπεί τον αγώνα. Μάλιστα έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 16’ όταν μετά από κόντρες, ο Πόϊ βγήκε τετ α τετ με  τον Βελλίδη, ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ όμως απέκρουσε το πλασέ του αρχηγού της Ξάνθης κρατώντας το μηδέν.

Στο 18’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο, η μπάλα έφτασε στον Μίσελ, αυτός έκανε το σουτ, ο Σταθάκης όμως τελευταία στιγμή έδιωξε με το κεφάλι.

Η Ξάνθη έχασε μια ακόμη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μαρσελίνιο στο 19’, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Στο 34’ ο ΑΡΗΣ έφτασε πάλι μια ανάσα από το γκολ. Ο Ουμπίδεζ εκτέλεσε από τα αριστερά το φάουλ, ο Λαζαρίδης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βιβιάνι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τις δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου να κυριαρχούν.

Λίγα λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο, η Ξάνθη προσπάθησε να δυναμιτίσει αδικαιολόγητα το κλίμα. Αρχικά μέλος του ιατρικού επιτελείου της Ξάνθης προκάλεσε τον Καστίγιο, ο οποίος του έκανε υπόδειξη να περάσει έξω από το γήπεδο, διαπληκτίστηκαν, και ο Μεξικανός δέχτηκε την κίτρινη.

Αμέσως μετά ο Καζάκης χτύπησε εκτός φάσης τον Καστίγιο, με αγκωνιά και ο διαιτητής αντί για κόκκινη, του έδειξε την κίτρινη κάρτα.

Ο Τσιώλης βλέποντας την αναποτελεσματικότητα της ομάδας του θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα βάζοντας μάλιστα ον Πορτίγια στη θέση του Μίσελ και τραβώντας τον Καπετάνο στην θέση του αριστερού μπακ.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στην επανάληψη φτάνοντας πολύ κοντά στον γκολ με τον Σταθάκη, ο οποίος μετά από κόρνερ του Ντίκα, πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΑΡΗΣ είχε ένα διάστημα που πίεζε προκειμένου να πετύχει κάποιο γκολ, η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που συνέχιζε να απειλεί. Στο 64’ ο Βελλίδης μπλόκαρε ψύχραιμα την κεφαλιά του Πόϊ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βλαχοδήμος πέρασε εύκολα το Νέτο από τα αριστερά, έκανε του σουτ με τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Τόχα προσπάθησε να απαντήσει στο επιθετικό κρεσέντο της Ξάνθης, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιβιάνι, στο 68’.

Στο 74’ ο Ακόστα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καστίγιο πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Βιβιάνι να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 77’ ο Βλαχοδήμος μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ, σούταρε με τον Βελλίδη να μπλοκάρει για μία ακόμη φορά την μπάλα.

Στο 84’ ο Στυλιάρας απέβαλε λανθασμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Καστίγιο επειδή εμπόδιζε τον Βιβιάνι να κάνει το βολέ, ενώ ο Μεξικανός ήταν έξω από την περιοχή.

Ο ΑΡΗΣ συνέχιζε την προσπάθεια του να πετύχει κάποιο γκολ, στο τέλος όμως δεν τα κατάφερε με το παιχνίδι να; λήγει 0-0.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας
Κωνσταντίνος Ποντίκης

4ος: Ανδρέας Πάππας

Κίτρινες κάρτες: Παπαζαχαρίας, Φατί, Καστίγιο, Πορτίγια-Ντίκα, Μάνταλος, Καζάκης, Μαρσελίνιο.

Κόκκινες κάρτες: Καστίγιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας Λαζαρίδης, Ντίκο (46’ Τόχα), Νέτο, Μίσελ (46’ Πορτίγια), Φατί, Καπετάνος, Ουμπίδεζ, Καστίγιο, Γιάκομπ (69’ Ακόστα).

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα, Πόϊ, Καζάκης (73’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (62’ Βλαχοδήμος), Μάνταλος (76’ Μαρκόφσκι).



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου