Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Όταν η Περούτζια προσκύνησε τον Άρη! (Vid)

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια ο Άρης νίκησε εκτός έδρας την Περούτζια με 3-0 γράφοντας το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.


Το έπος της Περούτζια. Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, ο Άρης στις 7 Νοεμβρίου του 1979 αντιμετώπιζε στην Ιταλία την Περούτζια για το Κύπελλο UEFΑ στον επαναληπτικό αγώνα του Χαριλάου, o οποίος είχε λήξει με 1-1 χάρη σε γκολ των Σεμερτζίδη και Ρόσι.

Οι Θεσσαλονικείς σε μια από τις μεγαλύτερες νύχτες της ιστορίας τους επιβλήθηκαν της ιταλικής ομάδας με 3-0 και ανέτρεψαν όλα τα εις βάρος τους προγνωστικά πριν από την αναμέτρηση.

Οι Κούης 6', Σεμερτζίδης 19' και Ζήνδρος 64' με τα γκολ που σημείωσαν χάρισαν στους «κίτρινους» τη θριαμβευτική πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης απέναντι στην ομάδα που είχε στο δυναμικό της τον Πάολο Ρόσι. Αυτή ήταν η συνέχεια μιας πορείας που άρχισε με τον αποκλεισμό της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπενφίκα.

Κίτρινο πάρτι στην Ιταλία!

Ευθύς εξαρχής τα προγνωστικά έλεγαν πως ο Άρης δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFΑ.

Οι «κίτρινοι» όμως μετά το 1-1 στη Θεσσαλονίκη έκαναν πάρτι στο «Ρενάτο Κούρι» και το όνομα του Άρη ακούστηκε και γράφτηκε σε όλη την Ευρώπη. Η ομάδα του Πέπε Σασία... ανάγκασε την ιταλική ομάδα να υποκλιθεί με τον Τύπο της χώρας να αναφέρει πως ο Άρης δίδαξε ποδόσφαιρο και τον Άρη να γράφει χρυσή σελίδα στην ιστορία του, η οποία θα μείνει με ανεξίτηλα γράμματα χαραγμένη στη μνήμη όλων!

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ- ΑΡΗΣ 0-3

Ρέφερι: Χριστόφ (Τσεχοσλοβακία)

Σκόρερ: 8' Κούης, 18' Σεμερτζίδης, 67' Ζήνδρος.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88' Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75' Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82' Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου