Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έκανε restart


Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα πέτυχε ο ΑΡΗΣ μετά από δέκα αγωνιστικές, επικρατώντας του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για τους «κίτρινους» ο Γιαννιώτας στο 31’.


Με αυτό το τρίποντο ο ΑΡΗΣ ξεκόλλησε από τους επτά βαθμούς και πλέον πάει με την ψυχολογία υπέρ του στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο αγώνας

Με άκρως επιθετικές διαθέσεις μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Κάρολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με το Σολτάνι, του σου του όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γαλλοελαγερινός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, προσπάθησε να τρυπώσει στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, στο 7’, ο Κάρολ όμως βγήκε και μπλόκαρε έγκαιρα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 9’, ο Βελλίδης όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σουτ που έκανε ο Σουμπίνιο. Στην επόμενη φάση ο ΑΡΗΣ απάντησε στην ευκαιρία του ΟΦΗ, με τον Γιαννιώτα.

Ο νεαρός μέσος αφού ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, στο 10’, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Ο ΟΦΗ ανησύχησε ξανά την άμυνα του ΑΡΗ, αυτή τη φορά με το Μάντζιο, στο 11’. Ο Έλληνας επιθετικός, αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη.

ΓΚΟΟΟΛ: Στο 31’ και μετά από καταπληκτική σέντρα του Ουμπίντες από τα αριστερά, ο Γιαννιώτας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, στην πλάτη του Γεωργίου και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΑΡΗ. Στιγμές πιο πριν ο Πρόμπιερζ είχε αλλάξει τις θέσεις των δύο παικτών.

Οι «κίτρινοι» έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους, έπαιζαν με άλλο αέρα, όντας ιδιαίτερα δραστήριοι, ειδικά ο Γιαννιώτας που αποτελούσε μόνιμο πονοκέφαλο για την αντίπαλη άμυνα.

Στο 37’ ο Σολτάνι με ωραίο χαμηλό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστία του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 49’ ο Μπουλούτ επιχείρησε σέντρα-σουτ αιφνιδιάζοντας τον Βελλίδη, ο οποίος απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Παρά την πίεση του ΟΦΗ για να ισοφαρίσει, ο ΑΡΗΣ στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ, παίζοντας ορθολογικά και έχοντας κακή ανάπτυξη στο παιχνίδι του.

Αδικαιολόγητα όμως οι παίκτες του Πρόμπιερζ στη συνέχεια έριξαν την απόδοση τους, κάνοντας επιπόλαια λάθη, με τον ΟΦΗ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 70’. Ο Γεωργίου έκανε την κεφαλιά εξ επαφής με τον Βελλίδη ενστικτωδώς να απομακρύνει την μπάλα.

Μέσα σε τρία λεπτά ο Μήτσιος εξάντλησε την αυστηρότητα του καθώς αρχικά στο 75΄και στη συνέχεια στο 78΄, έδειξε δύο κίτρινες κάρτες στον Ουμπίντες , αποβάλλοντας άδικα τον Αργεντινό μέσο και αφήνοντας τον ΑΡΗ με δέκα παίκτες για τα εναπομείναντα λεπτά.

Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, μέσα σε δύο λεπτά έμειναν με εννιά παίκτες. Αρχικά ο Μάντζιος στο 86’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ στο 87’και ο Ταυλαρίδης πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης (έξι λεπτά οι καθυστερήσεις) ο ΑΡΗΣ δεν έχασε τη συγκέντρωση του, έπαιξε με το χρόνο και κράτησε το «χρυσό» 1-0 μέχρι και το τέλος.


Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών).
4ος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Κίτρινες κάρτες: Γεωργίου (17’), Μπουλούτ ( 40’), Κάλαϊτζιτς (41’), Ταυλαρίδης (52’, 87’), Βεζυρίδης (56’), Μάντζιος (79’, 86’) – Καστίγιο (53’), Ουμπίντες (75’, 78’)

Κόκκινες κάρτες: Ουμπίντες (78)’-Μάντζιος (86’), Ταυλαρίδης (87’)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Καλάιτζιτς (Καπάνταης 85’), Χόρχε Λόπεθ (76’Κάταϊ), Σουμπίνιο, Σίσιτς (63’ Παπουλής), Τζόρντι Λόπεθ, Μάντζιος.

ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί, Τόχα, Ουμπίντες, Γιαννιώτας (63’Ακόστα), Καστίγιο (76’ Βράνιες), Σολτάνι (63’ Γιάκομπ).

Επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος απο arisfm.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου